Трудов договор на 8 ч. по чл. 67  с трудоустроено лице . Поради намаляване обема на работата се налага преминаване на 4 ч. По кой чл. трябва да го назнача и трябва ли уведомление по чл.62 до НАП. . А  Инспекцията по труда трябва ли да се уведомява?
Благодаря ВИ!
  Благодаря Ви
   В Д6 с код 13 за СОл кои осигуровки се попълват- при мен случаят е върху 420 лв . но в случай на печалба надвишаваща тази сума / 420х 12м./ само разликата ли или внесените осигуровки плюс тези за довнасяне? Благодаря ви!
    Благодаря, понеже за м. октомври, ноември и декември 2012 наемателя не е платил доход на наемателя, нали не се посочват тези суми в СИС и служебната бележка.
 Във връзка с декл. по чл. 55 за изплатен наем , служебната бележка която издава фирмата на физическото лице се подава със данъчната декларация, но от кого, от физическото лице-наемодател  или от фирмата- наемател?
  Сключен постоянен трудов договор за 8 часа, лицето преминава на 2 часа. Трябва ли да прекратя трудовия договор на 8ч и да сключа нов за 2 часа или с допълнително споразумение може без да се подава уведомление ?